Over Patty - founder

Wat begon als een hobby is uitgegroeid tot mijn eigen label

Patty Beekwilder

Als kind maakte mijn moeder voor mij de mooiste prinsessenjurken. Toen ik in verwachting was van onze eerste dochter besloot ik om te leren naaien. Ik wilde haar ook handgemaakte items geven. Zo begon mijn liefde voor handgemaakt speelgoed. Een van de eerste dingen die ik maakte waren de sensorische pittenzakjes. En vandaag de dag is dit nog steeds mijn bestseller ❤️

De wereld van open einde speelgoed
Op Instagram kwam ik voor het eerst in 'aanraking' met de wereld van open einde speelgoed, Montessori en Waldorf. Ik las boeken, volgde mama's op Instagram die hun ervaringen deelden en luisterde podcasts. De Instagram mama's deelden heel veel DIY's voor de sensorische zakjes en speelzijdes. Dat was fijn, want deze items kon ik moeilijk vinden of moesten helemaal uit Amerika komen. Dat paste niet bij onze duurzame levensstijl. 

Zo begon het. Ik kocht mooie verantwoorde stoffen, googelde uren naar de juiste 'grondstoffen' en productideeën, om vervolgens achter mijn naaimachine te kruipen. Het gaf mij zoveel voldoening om mijn meisjes met speelgoed te zien spelen dat ik gemaakt had. En ik vond het prachtig om te zien dat dit speelgoed hun de ruimte gaf om hun fantasie te gebruiken. Andere ouders vroegen regelmatig waar ik dit speelgoed kocht en zo besloot ik Little Botanic label op te starten.

Een label waar ik met extra aandacht voor het milieu, duurzaam speelgoed maak. 

Naast speelgoed maken ben ik dol op tuinieren en ben ik het grootste gedeelte van het jaar druk in onze kleine moestuin bezig. Gelukkig vind ik vega(n) koken ook erg leuk, dus alle geoogste groentes gaan meteen mee de keuken in. Op mijn Instagram geef ik jullie regelmatig een kijkje in ons gezinsleven en de moestuin. 

Neem je een kijkje tussen mijn handgemaakt speelgoed? Heb je vragen, stuur mij gerust e-mail naar patty@littlebotaniclabel.nl of een berichtje op Instagram.  

Liefs,

Patty