Over Little Botanic label

Een duurzaam label omdat we nú voor moeder aarde moeten zorgen.

Al jaren droomde ik van een eigen label om producten voor kinderen te maken. Lang voelde mijn plan niet concreet genoeg of het paste niet bij mijn visie en manier van leven. Toen de zoveelste ouder vroeg waar ik toch dat leuke speelgoed vandaan haalde, viel bij mij het kwartje. Duurzaam speelgoed maken voor kinderen. Mijn eerste producten voor de webshop waren de sensorische pittenzakjes en de baby handvliegers

Handgemaakt speelgoed

De kernwaardes van Little Botanic label

  • Duurzaam speelgoed dat met je kindje meegroeit.

  • Zo duurzaam mogelijk geproduceerd

  • En zo duurzaam mogelijk verpakt en verzonden...

Speelgoed dat meegroeit met de ontwikkeling van jouw kindje

Ik maak voornamelijk speelgoed met open einde. Dit is speelgoed zonder handleiding, zonder opgelegd patroon en zonder standaard uitkomst. Het stimuleert de fantasie van een kind, omdat zij hun eigen verbeeldingen mogen volgen. Jouw kind bepaalt wat het voorstelt en waar het voor dient. En dit kan bij ieder spel weer veranderen. Het speelgoed heeft een open einde en daarom is er geen goede of foute manier om ermee te spelen. 

Hierdoor zie je dat een baby van 6 maanden anders speelt met de speelzijdes en sensorische pittenzakjes dan een kindje van bijvoorbeeld 3 jaar oud. Maar het speelgoed blijft wel hetzelfde. Om je op weg te helpen krijg je bij je bestelling een QR-code die je leidt naar een blog bomvol spelinspiratie voor kinderen van 0 tot 7 jaar. Eindeloos speelplezier gegarandeerd. 

Little Botanic label

Duurzaam geproduceerd

Alle producten op deze webshop maak ik zelf met de hand (tenzij anders vermeld). Hiervoor gebruik ik alleen stoffen die voorzien zijn van een OEKO-TEX keurmerk. Dit bekent dat er geen schadelijke stoffen voor mens- en milieu zijn gebruikt tijdens het productieproces. Het bedrijf moet er ook voor zorgen dat het energiegebruik optimaal is en afvalwater en uitstoot goed verwerkt worden. Ook mag er geen sprake zijn van kinderarbeid, geen stof- en geluidsoverlast veroorzaakt worden en moeten medewerkers een veilige werkplek hebben.

Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk lokaal in te kopen of binnen Europa. Uitgezonderd de zijde. Deze koop ik bij een groothandel uit Nederland, maar zij importeren vanuit China. Dit is een zijde van goede kwaliteit en geproduceerd onze goede arbeidsomstandigheden. Ik kies ervoor om iets duurder in te kopen via een Nederlandse groothandel, dan goedkoper inkopen in China en enkel mijn bestelling te importeren. 

duurzaam drukwerk

Zo duurzaam mogelijk verpakt en verzonden

Over iedere stap probeer ik na te denken hoe ik dit zo duurzaam mogelijk kan doen. Zo ook het laatste proces: verzenden. 

Duurzaam drukwerk

Bij je bestelling ontvang je een bedankt kaartje met een persoonlijke boodschap van mij. Bij bepaalde items ontvang je een kaartje met een QR-code met spelinspiratie. Ik wil heel graag mijn inspiratie delen, maar geen boekje o.i.d. meesturen. Vandaar de QR-code. Al het drukwerk is gedrukt op Biotop papier. Dit papier wordt gemaakt van landbouwafval en is chloorbrij gebleekt. 

Verpakkingsmateriaal

Ik gebruik niet meer dan nodig en kies een formaat doos dat past bij je bestelling. De dozen hebben geen plakstrip om te sluiten, maar ik plak deze zelf dicht met papieren tape. Ook kan het zijn dat je een hergebruikt doosje ontvangt. Want waarom weggooien als het nogmaals gebruikt kan worden. 

In ieder item zit onwijs veel liefde. Liefde voor het product en liefde voor moeder aarde. Ik hoop dat jij dit ook ziet en voelt. Ik wens jou en je kindje(s) eindeloos veel speelplezier toe. 

Liefs,

Patty