Origineel en duurzaam cadeau voor een baby

Duurzaam en origineel baby cadeau

Vind jij het lastig om een origineel en duurzaam cadeau te bedenken voor een baby (0 – 1,5 jaar)? Je bent niet de enige. Wil je niet met nóg een knuffeldoekje of een cadeaubon aankomen? Lees dan zeker mijn ideeën voor een origineel kraamcadeau.

Wat is een duurzaam cadeau?

Allereerst, wat maakt een cadeau duurzaam? In mijn ogen is een cadeau duurzaam als het lang meegaat. Het gaat niet snel stuk en kan hergebruikt worden voor broertjes of zusjes. Een product kan ook duurzaam zijn als het milieuvriendelijk geproduceerd wordt.

 • Een cadeau gaat lang mee;

 • Kan hergebruikt worden;

 • Milieuvriendelijk geproduceerd.

origineel en duurzaam kraamcadeau

Wat maakt mijn speelgoed duurzaam?

Mijn speelgoed vind ik duurzaam omdat het met de interesse en de ontwikkeling van een kind meegroeit. Een kind kan het jarenlang gebruiken en daarna hergebruik je het voor andere kindjes. Bij alles wat ik maak, kies ik mijn grondstoffen zorgvuldig. Zo kies ik voor milieuvriendelijk geproduceerde stoffen, natuurlijke vullingen en veilige verf. Daarnaast verpakt ik alles plasticvrij.

origineel-kraamcadeau

Wat is een leuk en duurzaam cadeau voor een baby?

Mijn speelgoed vind je niet in iedere speelgoedwinkel en daarom is het een origineel kraamcadeau.

 1. Sensorische pittenzakjes
  Deze pittenzakjes stimuleren de zintuigen van een baby. Daarnaast is het speelgoed met open einde. Het heeft geen handleiding en geen opgelegd patroon. Jouw kindje bepaalt wat het voorstelt en waar het voor dient. En dat kan iedere dag iets anders zijn. De ene dag haalt je kindje ze de hele dag in en uit mandjes. Een andere dag zijn het bedjes voor de diertjes.

 1. Speelzijde
  Speelzijde is nog zo’n mooi voorbeeld van open einde speelgoed. Het is super zacht en heeft een mooie glans. Fascinerend voor baby’s (en ouders). Je kunt er eindeloos veel kiekeboe spelletjes mee spelen of knoop het aan een houtenring of baby gym. Voor baby’s heb ik een mini speelzijde met houtenring maar ook de 55x55cm speelzijde is voor baby’s ontzettend leuk en kan nóg langer gebruikt worden. Extra duurzaam dus!

 1. Baby handvlieger
  Deze schattige baby handvlieger heeft allemaal gekleurde lintjes. Daar kun je heerlijk aan wriemelen en ze glijden moeiteloos door de vingers. En als je er ermee schud dan bewegen ze!

 1. Baby cadeauset
  Wil je een mooi pakket geven met duurzaam speelgoed? Dan is mijn baby cadeauset een goed idee! In deze set zit een mini speelzijde aan een houtenring, 2 sensorische zakjes en een baby handvlieger. Een perfecte basis voor sensorisch babyspeelgoed!

origineel-en-duurzaam-cadeau-voor-baby

Dit zijn mijn tips voor een origineel en duurzaam kraamcadeau. Mocht je nog je nog vragen heb, stuur mij gerust een chatbericht via de button rechtsonder. Ik beantwoord je vragen met alle liefde.

Shop hier alle originele en duurzame kraamcadeaus

Terug naar blog