6 binnenspelletjes met Stapelstein en pittenzakjes

regenboog pittenzakjes en stapelstein

De grootste speelgoed hit van de afgelopen maanden zijn de sensorische pittenzakjes die matchen bij Stapelstein. Stapelstein is al 1,5 jaar zeer geliefd hier in huis. Maar toen ik voor de kinderen bijpassende pittenzakjes maakten werden ze nóg intensiever gebruikt. Zeker nu het vaker regent bedenken we actieve binnenspelletjes om lekker te bewegen. Dit zijn onze favoriete spelletjes met Stapelstein en regenboog pittenzakjes. 

1. Pittenzakjes sorteren op kleur

Voor de hand liggend, maar wel héel leuk om te doen. Pittenzakjes op kleur sorteren! Een heel leuk spel vanaf 2 jaar. Doe je dit spel voor het eerst? Zet je kind op voor succes en start eerst met 3 kleuren. Gaat dit moeiteloos? Dan voeg je nieuwe kleuren toe aan het spel. 

2. Pittenzakjes verstoppen, zoeken en sorteren

Zet de stenen van Stapelstein in een cirkel in het midden van de kamer. Een speler sluit zijn ogen en de andere speler verstopt de pittenzakjes in de woonkamer. Zodra de pittenzakjes verstopt zijn mag de andere speler ze gaan zoeken. Heb je 1 zakje gevonden? Leg het dan in de bijpassende Stapelstein? 
Extra tip: voor onze peuter leg ik de zakjes duidelijk in het zicht. Terwijl ik voor onze kleuter ik ze al uit het zicht kan verstoppen. Pas de moeilijkheid aan aan je kind. Zet ze op voor succes ;-). 

pittenzakjes spel met stapelstein

3. Overgooien met Stapelstein en een pittenzakje

Gooispelletjes blijven favoriet hier, maar onze kleuter kan meer uitdaging gebruiken. Dus wij hebben een moeilijke versie gemaakt om pittenzakjes over te gooien. Pak allebei je lievelingskleur Stapelstein in je hand. Een van de twee legt een pittenzakje in zijn Stapelstein. Het doel is om het pittenzakje naar elkaar over te 'wippen' en de ander vangt het dan weer in zijn Stapelstein. 

4. Oeps, mama (of papa) heeft een foutje gemaakt

Mijn peuter ligt in een deuk als we dit spel doen. Zij geeft mij de pittenzakjes en ik leg ze in de verkeerde kleuren. Giechelend helpt ze mij om wél de juiste combinaties te maken. Door samen te lachen en te laten zien dat fouten maken niet erg is, vind ik dit een heel mooi verbindend spelletje. 

Stopdans met pittenzakjes en stapelstein

5. Stopdans op Stapelstein met de pittenzakjes

Zet jullie favoriete muziek op. Maak een cirkel van Stapelsteinen en een leeg mandje (of confetti steen) in het midden. Leg aan de buitenkant van de cirkel de juiste pittenzakjes bij de Stapelstein. Dan kan het spel beginnen. Zolang de muziek speelt loop je rondjes over de stapelstenen. Stopt de muziek? Dan pak je het pittenzakje bij je voeten en leg je in het middelste mandje. Ga weer lopen als de muziek aan gaat. Doe dit net zo lang tot je alle pittenzakjes hebt verzameld. Reset door alle pittenzakjes weer bij de juiste Stapelstein neer te leggen. Dit is een goede oefening voor de balans en extra leuk door de muziek. 

Regenboog pittenzakjes sorteren in stapelstein

6. Zoek de juiste Stapelstein

Verspreid de Stapelsteinen door de kamer. Zet op een centrale plek in de kamer een mandje met de pittenzakjes neer. Breng nu zo snel mogelijk, één voor één de pittenzakjes naar de juiste kleur Stapelstein. 
Extra tip: zet ze lekker ver uit elkaar voor extra beweging. 

Hopelijk inspireert het jullie om Stapelstein op nóg meer manieren te gebruiken. Heb je hier iets aan gehad? Deel deze blog dan met anderen, zodat we nog meer mensen fan maken van Stapelstein. 

Ben jij opzoek naar matchende pittenzakjes met Stapelstein? Je vindt ze in mijn webshop. Zowel een regenboog als een pastel set. 

Meer inspiratie nodig? Volg mij op Instagram. Daar deel ik heel veel speelideeën. 

Terug naar blog