Zelf sensorische pittenzakjes maken

zelf sensorische pittenzakjes maken

Wil jij zelf sensorische pittenzakjes maken? Dan heb ik hier een stappenplan voor je! Sensorisch speelgoed is steeds populairder en dat begrijp ik goed. Mijn kinderen waren er direct dol op toen ik mijn eerste sensorische pittenzakjes maakte.

Wat heb je nodig?

  • Stof naar keuze (dit project is ideaal om reststof op te maken). Je hebt 32x17cm nodig voor 1 pittenzakje.
  • Stofschaar
  • Spelden
  • Draad
  • Kersenpitten

pittenzakjes baby maken

Het stappenplan om zelf sensorische pittenzakjes te maken

Stap 1: knip het gewenste aantal sensorische zakjes
Ik maak voor mijn webshop sets met 6 pittenzakjes. Knip rechthoeken van 32x17cm.

Stap 2: vouw de stof dubbel en speld vast
Leg de goede kanten van de stof op elkaar. Vouw de stof zo dubbel dat het een vierkant is. Zet met spelden de stoflagen op elkaar vast. Zo verschuift het niet als je gaat naaien.

sensorische zakjes DIY

Stap 3: naai de stoflagen aan elkaar, maar houd een opening
Dit kan met een naaimachine, maar ook met de hand. Je naait tot de helft van je pittenzakje. Dan hecht je de draad af en laat je een opening. Deze opening is om je pittenzakje dadelijk te keren en om te vullen. Laat een opening en naai dan de rest dicht.

Stap 4: knip draadjes en hoekjes af
Knip alle losse draadjes af. Knip ook de hoekjes van alle hoeken af. Knip net voor het stiksel langs. Waarom doe je dit? Je hoekjes ogen netter als je het zakje keert.

Stap 5: keer je pittenzakje met de goede kant naar buiten

pittenzakjes maken

Stap 6: Vul je sensorische pittenzakjes met de kersenpitten
Kies zelf het gewicht om je sensorische zakjes mee te vullen. Ik adviseer om ze te vullen met 70 tot 130 gram.

Stap 7: Naai de opening dicht
Met een speld zet je de opening dicht, zodat de stoflagen netjes aansluiten. Naai nog 1 keer over de hele zijkant heen waar de opening zit.

Taadaa! Zo maak jij zelf sensorische pittenzakjes.

Staan de sensorische pittenzakjes al een hele tijd op jouw naailijstje, maar kom je er niet aan toe? Op mijn webshop vind je sets met 6 sensorische zakjes die ik met heel veel liefde maak. Heb jij mooi tijd voor een ander naaiproject 😉

Bekijk hier alle sensorische pittenzakjes

1 reactie

Bedankt voor je uitleg in deze blog. Met mijn nieuwe heb ik de pittenzakjes gemaakt voor mijn dochter. Wat een leuk en makkelijk project. Mijn stofjes zijn misschien niet zo mooi op kleur afgestemd als in jouw webshop maar ze zijn geslaagd.

Hanneke

Reactie plaatsen