Deze duurzame schoencadeaus geven wij met Sinterklaas

Het dilemma van iedere ouder die graag duurzame cadeaus wil geven. Schoencadeautjes! Logisch dat de kinderen graag hun schoen willen zetten, want vriendjes en vriendinnetjes mogen dat ook. Stiekem is het ook heel schattig van die zingende kindjes bij hun schoen. Maar hoe doe je dit duurzaam? In deze blog deel ik mijn tips en vertel ik welke cadeaus ik in de schoentjes stop.

Duurzame schoencadeaus

Bestel het samen met je 5 december cadeaus

Bedenk van tevoren wat je cadeau zou willen geven en bestel het tegelijk met de andere cadeaus voor de feestdagen. Zo heb je geen dubbele verzendkosten en een postbezorger hoeft minder vaak te rijden. 

Koop tweedehands

Is iets wat op het wensenlijstje staat, makkelijk tweedehands te vinden? Koop het dan via Marktplaats of Vinted. Zo hoeft het niet opnieuw geproduceerd te worden én het speelgoed wordt door meerdere kinderen gebruikt. Een hele duurzame keuze! 

Bepaal vooraf wanneer je kinderen een schoen mogen zetten

Wij vinden het niet nodig dat de kinderen iedere dag hun schoen zetten. Dus wij hebben vooraf bepaald dat zij 4 keer hun schoen mogen zetten. Als kindjes het lastig vinden om te weten of ze die avond hun schoen mogen zetten, dan kun je het altijd visueel maken. Op Pinterest zijn heel veel 'schoenzet' kalenders te vinden.

Duurzame schoencadeautjes

Dit geven wij dit jaar als schoencadeau

 • Snoepgoed
  Waarschijnlijk iets van chocolade en misschien dat ik zelf wel iets bak als ik tijd en zin heb. De kinderen eten weinig zoetigheid, dus dit is een traktatie voor ze. En het gaat ook op en komt dus niet in de speelgoedkast terecht.
 • Een paar loose parts
  De kinderen krijgen beiden loose parts op pakjesavond, maar in hun schoen krijgen ze ook al een aantal loose parts. Dan kunnen ze daar al heerlijk mee spelen en ik heb geen extra cadeau hoeven kopen. 
 • Een zelf samengesteld knutselpakketje
  Wij hebben knutselkinderen. Zij vinden het heerlijk en wij vinden het overigens ook heel erg leuk om te doen. Dus één van de schoencadeaus is een zelf samengesteld knutselpakket. Hiervoor koop ik ook niet teveel nieuwe dingen. Als ik wat verschillende touwtjes, stickers en stiften samenvoeg dan zijn ze uren zoet. Ik denk dat ik wel een velletje sinterklaas stickers haal en wat gekleurde veren. Dan mogen zij zelf bepalen wat zij ervan maken.
 • Een tweedehands boek
  Een half jaar geleden kocht ik al 2 boeken van Dokter Diertje via Marktplaats. Die boeken zijn favoriet als we die lenen in de bibliotheek. Voor € 10,- had ik ze in huis en ze zien er super netjes uit. Een klein prijs en duurzaam, omdat we spullen hergebruiken. 

Duurzaam schoencadeau

Extra schoencadeau ideeën

 • Sensorische zakjes verdelen onder je kinderen of over de cadeau momenten
  De sensorische zakjes koop je per 6. Vorig jaar had een ouder hun 3 kinderen allemaal 2 zakjes in de schoen gegeven. En een andere ouder had er 2 als schoencadeau gegeven en de rest op pakjesavond. 
 • Speelzijde
  De regenboogset van de speelzijdes is een veelgegeven cadeau op pakjesavond. Maar je kunt als schoencadeau ook alvast 1 of 2 speelzijdes geven. Met 1 speelzijde kunnen ze er al van alles mee ontdekken. Zodra ze de complete set hebben kunnen ze helemaal los. 
 • De baby cadeausets opdelen voor jongere kindjes
  Jongere broertjes of zusjes mogen vaak mee hun schoen zetten. Je kunt daarvoor perfect een baby cadeauset kopen en iedere keer iets anders uit de set in de schoen stoppen. 

Inpakken met zijde

Inpakken in speelzijde

De schoencadeaus pak ik in met speelzijde. Het feest van het uitpakken is er nog steeds, maar ik verspil geen inpakpapier. Voor pakjesavond pak ik wel alles met cadeaupapier in, maar zo beperk ik het tot één moment. 

Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb. Weet jij al wat je cadeau gaat geven? 

Terug naar blog